Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  

2FA causes me logon and password issues

Question

Hi 

 

I have successfully enabled 2FA using the IG app. However I was immediately unable to logon to ig.com from any device.

I did not make it as far as being asked for the codes. It simply rejects my password as incorrect. I even tried the codes instead of the password and that did not work.

 

I have reset the password and choose another one which I confirmed. Still no joy. I was on the phone to Customer Support (IT not available until Monday) and they kept deactivating my account after each failed 3 attempts. It was not a password problem I assure you.

 

Finally, I got fed up with 2FA and the Rep disabled it for me and my password worked straight away.

 

This is so frustrating. I am forced to stay out of improved security because the website for whatever reason suddenly developed amnesia and thinks my password I have been using all day is wrong. I even tried the autofill **** my browser saved the password but no. It is definitely a 2FA hiccup.

 

What do you suggest I do? 

 

Regards,

 

Abdul

Share this post


Link to post

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

 

Hi Abdul,

 

Unfortunately our 2FA solution is different to most other providers in that you don't get asked for your 6 digit code on a second screen.

 

Instead you have to put it on the end of your password e.g.:

 

If your password is 'Password9' and the 6 digit code is '123456' you would enter 'Password9123456' into password box.

 

Sorry that this was not obvious, we are hoping to improve this!

 

Cheers,

 

Will

Share this post


Link to post
  • 0
Guest TLTRADER
On 23/04/2018 at 01:07, WillA said:

 

 

Hi Abdul,

 

Unfortunately our 2FA solution is different to most other providers in that you don't get asked for your 6 digit code on a second screen.

 

Instead you have to put it on the end of your password e.g.:

 

If your password is 'Password9' and the 6 digit code is '123456' you would enter 'Password9123456' into password box.

 

Sorry that this was not obvious, we are hoping to improve this!

 

Cheers,

 

Will

I tried this but no luck... funny thing is, the error message changes from "incorrect password" to "these details don't match our records please try again". It's definitely a system hiccup. I need this issue resolved too..

Share this post


Link to post
  • 0
Guest John

hi,

thanks for posting this question, i am experiencing the same issue. Wrote to the helpdesk, might have to disable 2FA.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×